هر چه به انتخابات رياستجمهوري آمريکا نزديکتر ميشويم حواشي و حرف و حديثها پيرامون دو رقيب انتخاباتي بيشتر ميشود.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، زمان زيادي از ماجراي افشاي ايميلهاي محرمانه
هيلاري کلينتون نميگذرد. ماجرايي که مدتي تيتر يک روزنامهها و خبرگزاريها بود و تبعات آن دامن اين نامزد دموکرات انتخابات رياست جمهوري آمريکا را گرفت. استفاده از سرور خصوصي، دريافت کمکهاي مالي از راههاي غيرقانوني، سوء استفاده از موقعيت در وزارت امور خارجه و ... مواردي است که با افشاي اين ايميلها پرده از آنها برداشته شد.
طبق گزارش نيوزويک، پس از اين افشاگريها، پليس افبيآي بخشي از مصاحبه خود با هيلاري کلينتون را منتشر کرد. در گزارش افبيآي به اين موضوع اشاره شده بود که اين نامزد دموکرات در دسامبر سال ۲۰۱۲ دچار ضايعه مغزي شده و به توصيه پزشکان روزانه تنها چند ساعت به دفتر خود در وزارت خارجه ميرفته و نميتوانسته جزئيات تمام جلساتي را که در آن حضور داشته به ياد بياورد.
گرچه مشکل جسمي کلينتون بر کسي پوشيده نيست اما اطلاعات افبيآي درباره اين که کلينتون در آن زمان بخشي از حافظه خود را از دست داده بود، موضوع جديدي است و بهانهاي دست ترامپ و هوادارانش ميدهد تا عليه کلينتون شوي تبليغاتي راه بياندازند.

اما ماجرا فقط به کمحافظگي کلينتون ختم نميشود، ديگر نامزد انتخابات آمريکا يعني دونالد ترامپ نيز با مشکلات و حواشي متعددي روبهرو است. شعارهاي تبليغاتي وي و سخنرانيهاي جنجالياش در گردهماييهاي تبليغاتي، واکنشهاي بسياري را در دنياي مجازي و واقعي در پي داشته است. ترامپ چندين بار در سخنرانيهايش به آوارگان سوري توهين کرد و آنها را جانوراني دانست که نبايد وارد خاک آمريکا شوند. عمق فاجعه زماني آشکارتر ميشود که ترامپ درباره زنان عبارات سخيفي همچون "خوک چاق" و "سگ" بهکار ميبرد تا جايي که اين سخنان خشم ويل اسميت و رابرت دنيرو، بازيگران مشهور هاليوود را برانگيخت و او را ديوانه خطاب کردند. گروهي از بازيگران آمريکايي نيز مشغول تدارک نمايش موزيکالي با نام "کودن" هستند که سياستهاي دونالد ترامپ را به سخره ميگيرد. اين نمايش قرار است در سراسر آمريکا اجرا شود و هدف از آن شناساندن چهره واقعي ترامپ و ترغيب مردم به رأي ندادن به اوست. واژه "ديوانه" و "کودن" آنقدر درباره دونالد ترامپ به کار برده شد که اين روزها با شنيدن اين کلمات چشمها ناخودآگاه به سمت او ميچرخد.
اينگونه رفتارها به فضاي مجازي نيز کشيده شده و دو نامزد انتخابات رياست جمهوري در شبکههاي اجتماعي عليه يکديگر مطالبي را به اشتراک ميگذارند و اغلب عبارات توهينآميزي براي هم به کار ميبرند. هيلاري کلينتون در آخرين پست توييتر خود نوشت "آخرين چيزي که ما نياز داريم، رئيس جمهوري است که با خود ناسزاگويي و بداخلاقي به واشنگتن بياورد". بسياري بر اين عقيده بودند که مخاطب او رقيب انتخاباتياش، دونالد ترامپ است. ترامپ هم در مقابل کلينتون کم نياورده و خطاب به او نوشت "اين فقط اوباما است که از هيلاري متقلب حمايت ميکند. هيچ کس دوست ندارد سياستهاي اوباما چهار سال ديگر ادامه پيدا کند". و اين تنها نمونههاي کوچکي از هجمههاي اين دو رقيب به يکديگر در فضاي مجازي است.

کاربران نيز هر از گاهي کمپينهايي در مخالفت با تفکرات اين دو نامزد دموکرات و جمهوريخواه به راه مياندازند. يک نمونه از آن هشتگ "Never Trump" است که مخالفان سياستهاي نامزد جمهوريخواه در توييتر ايجاد کردند. هشتگهاي "No to Trump"، "Sick Hillary"و "anti Trump" از ديگر کمپينهايي بود که در جهت کم کردن ميزان آراء ترامپ و کلينتون به راه افتاد. به اين ترتيب به نظر ميرسد در ميان حجم عظيم هياهوي تبليغاتي و کارزار انتخاباتي، فقط بايد دلمان براي آمريکاييهايي بسوزد که دو گزينه بيشتر پيش رو ندارند و مجبورند يکي از آنها را انتخاب کنند؛ يا هيلاري کمحافظه و بيمار يا ترامپ ديوانه و کودن.
گزارش از زهرا زادفرج